Formule 1

Mentor van talentvolle Red Bull junior: "Hij is nog te jong om zelfs te denken aan druk"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 oktober 2017 15:28

De zoon van Moto GP-legende Mick Doohan, Jack Doohan heeft zijn eerste test gehad in een Formule 4-auto. De jonge coureur bereidt zich voor op een carričre in de autosport als Red Bull-junior. De Australiër komt over uit de karts en wordt pas in januari 15 jaar. In Snetterton testte de jongeling met een Britse versie van de F4-bolide met Arden International.

2017 Formule 4 Jack Doohan


“Ik denk dat het goed is voor Jack”, aldus zijn mentor Dave Boyce tegen het Engelse Autosport. De Schot is een bekende in zowel de kart- als junior formule klassen. Zo begeleidt hij ook de zoon van Red Bull-ontwerper, Adrian Newey. Boyce kwam via David Coulthard bij de familie Doohan terecht. “Het is natuurlijk afhankelijk van wie er in de F4 blijft, maar als je zijn snelheid beoordeelt en hoe snel hij zich ontwikkelt, kan hij goed werk leveren. Het gaat erom dat hij er niet naast zit en op het moment kilometers maakt. De jongens van Arden zijn erg indrukwekkend. Ze zijn gewend om jonge kinderen op snelheid te brengen en ze doen fantastisch werk met Jack.”

De mentor denkt niet dat Doohan sneuvelt onder de druk van het zijn van een Red Bull-junior in het Britse F4. De andere tiener die onder de vlag van de energiedrankenfabrikant rijdt is ook pas 14, is de Noor Dennis Haugar. “Hij wil het erg graag doen, maar hij is rustig genoeg om het van zich af te laten glijden en gefocust genoeg om goed werk te leveren”, aldus Boyce. “Hij is nog te jong om zelfs te denken aan druk en hij is Australiër, hij is relaxt genoeg. De druk van hemzelf is waarschijnlijk de grootste die hij heeft.”

Seb Priaulx was, zo gaan de verhalen de snelste nieuwkomer bij de Arden-test op Snetterton. Waarmee bewezen wordt dat de zonen van diverse coureurs op de deur staan te bonzen om net zoveel naam als hun bekende vaders te gaan maken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS