Formule 1

Meiden in de autosport; Daretobe Different! "Vrouwelijke talenten inspireren"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 oktober 2017 05:07 • Print artikel

De organisatie Daretobe Different werd donderdag gelanceerd in Duitsland. Tijdens dit evenement kregen 75 meiden tussen de acht en twaalf jaar de kans om kennis te maken met de motorsport. Oprichtster Susie Wolff heeft het streven om autosport toegankelijker te maken voor vrouwen.

Susie Wolff Daretobedifferent


De organisatie had voor deze lancering een mooie locatie uitgekozen. Die Kartbahn Walldorf nabij Hockenheim, waar dit weekeinde de DTM-finale is. Op de kartbaan was aan alles gedacht om de meiden kennis te laten maken met de sport. Niet alleen een rondje karten, maar ook een pitstop-challenge, een work-out en uitleg over de DTM verzorgd door Mercedes AMG DTM Team stond op het programma.

Bij een evenement als dit kan een aantal vrouwelijke rolmodellen niet ontbreken. De vrouwelijke coureurs Vivian Kestheleyi, Sophia Flörsch en Caitlin Wood waren opgetrommeld om de meiden de fijne kneepjes van het vak te leren.

Voormalig DTM-coureur Susie Wolff besloot Daretobe Different op te richten nadat ze zelf was gestopt met racen. Ze wilde graag iets teruggeven aan de sport. “Onze sport is zo vormgegeven dat het verschil tussen geslacht irrelevant is. De kansen zijn er en met Daretobe Different willen we vrouwelijke talenten inspireren. Het langetermijndoel is dat de sport meer divers wordt.”/ Door Jessica Ratering

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS