Formule 1

McLaren verbaasd door gebrek aan tempo in Bahrein: "Groot onderzoek nodig"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 april 2018 11:39

MANAMA - Eric Boullier zegt dat McLaren een belangrijk onderzoek in werking zal stellen naar het falen Q3 te halen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne kwamen niet verder dan de respectievelijk dertiende en veertiende plaats. Dit ondanks het feit dat Alonso op zaterdag in VT3 de top tien had gehaald.

Eric Boullier McLaren Grand Prix Bahrein


"Dit komt natuurlijk als een verrassing, gebaseerd op het tempo dat we hadden in VT3", zei Boullier tegen Sky Sports F1, onmiddellijk na Q2. "Er is een groot onderzoek nodig. In zijn laatste ronde vond Fernando wat snelheid in sector twee en sector drie, wat eerder had geholpen. We moeten uitzoeken wat er aan de hand is. De balans is prima, er is duidelijk een gebrek aan grip. Dat is mijn conclusie voor de slechte prestaties."

McLaren scoorde dubbele punten tijdens de Grand Prix van Australië, twee weken geleden. Die race was Alonso begonnen vanaf een toptienpositie. "Ook in Bahrein worstelden we vorig jaar, iets wat we voor deze lay-out moeten onderzoeken", voegde Boullier eraan toe. "Ons tempo in Australië was geen droom, het was echt en we weten dat het hier morgen beter zal zijn dan ons tempo op één ronde. Maar we moeten uitzoeken waarom. We moeten in de fabriek wat vragen stellen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS