Formule 1

McLaren tempert de verwachtingen: "McLaren is klaar om te winnen, maar Honda..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 februari 2017 18:00 • Print artikel

McLaren wil terug naar de voorhoede van het veld. Dit succes wilde het Formule 1-team bereiken met motorproducent Honda, waarmee zij de sport eind jaren ’80 en begin jaren ’90 domineerde. Het Japanse bedrijf maakte de verwachtingen tot dusver echter nog niet waar. Het F1-team kon zich nog niet vooraan melden, daarnaast ontbrak het de motor aan betrouwbaarheid en snelheid ten opzichte van de Mercedes-krachtbron. Kersverse directeur Zak Brown temperde de verwachting al voor 2017 door te zeggen dat zijn team geen race gaat winnen. Hoewel op internet de nodige geruchten gaan omtrent de nieuwe auto van McLaren.

“Er zijn geen verrassingen, het team heeft gewoon fantastisch werk geleverd”, reageert teambaas Eric Boullier tegenover het Spaanse Marca. “Stop met het praten over geruchten.” De Fransman vertelt dat de opmerkingen van zijn nieuwe directeur niet ver van de waarheid liggen.

“McLaren is klaar om te winnen, maar Honda misschien niet”, zegt de teambaas van McLaren. “We hebben de motor al gestart, Fernando Alonso zit vanaf de eerste dag in de auto en de verwachtingen zijn zoals altijd hoog.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS