Formule 1

"McLaren stuurde Lando Norris elke keer op weg met lege tanks; lastig om potentieel te beoordelen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 augustus 2017 09:53 • Print artikel

Lando Norris zette mooie rondetijden neer tijdens de officiële testdagen van de Formule 1 in Hongarije. De jonge Brit was zelfs sneller dan de kwalificatietijd van Fernando Alonso. Daarmee lijkt de coureur een grote concurrent van Nyck de Vries te zijn, om een toekomstig stoeltje bij de renstal uit Woking te bemachtigen. Gerhard Berger, de DTM-directeur, zei dat het eigenlijk lastig te beoordelen is, hoe goed de jonge Brit is. Tegelijkertijd promootte hij de prestaties van zijn neefje Lucas Auer.

Loando Norris

“De teams gebruiken allemaal verschillende strategieën”, reageerde de Oostenrijker tegen nieuwsagent APA. “McLaren, bijvoorbeeld, stuurde Lando Norris elke keer op weg met lege tanks.” De voormalig F1-coureur is de oom van Lucas Auer, die ook op de Hungaroring testte. “Ik denk dat Lucas in staat was om te tonen wat hij kan doen”, vertelde Berger. De toekomst voor Auer is echter onduidelijk. De 22-jarige coureur rijdt in de DTM, maar zijn werkgever Mercedes heeft haar vertrek na 2018 uit het kampioenschap aangekondigd.

“Natuurlijk maakt dat de situatie lastig”, reageerde zijn oom Gerhard Berger. Het Duitse merk gaat naar de Formule E, toch gelooft de Oostenrijker niet dat een stap naar een volledige elektrische klasse goed is voor zijn neefje.

“Wanneer een coureur na een paar ronden van de ene auto naar een andere moet, is het een demo in plaats van een race. Misschien is het anders in de toekomst”, reageerde Berger. Daarnaast zijn volgens de Oostenrijker het aantal kijkers in de Formule E laag in vergelijking met de DTM.

“Ik neem absoluut aan dat er een zelfs na 2019 een DTM is”, besloot de voormalig F1-coureur Berger.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS