Formule 1

McLaren reageert op geruchten rond Fernando Alonso: "Zijn eerste focus is F1, de rest is een grote afleiding"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 november 2017 22:58 • Print artikel

De geruchten rond Fernando Alonso vieren hoogtij. Volgens de BBC gaat de McLaren-coureur naast de Formule 1 de 24 Uren van Le Mans rijden, waar zelfs gesproken wordt over meerdere races in het FIA World Endurance Championship. Volgens McLaren gaat een programma naast de Formule 1 een grote afleiding voor de Spanjaard worden.De tweevoudig wereldkampioen Formule 1, zo gaat het verhaal, gaat volgende week al voor het Japanse merk rijden tijdens de rookietest in Bahrein. De eerste stap in de voorbereiding op de endurance race, waarin hij in 2018 gaat rijden. Het draaien van een dubbel programma is op zich geen probleem, omdat alleen de Grand Prix in Austin gelijk valt met de 6 uur van Fuji. Verder is er geen samenloop van races. McLaren-teambaas Eric Boullier denkt dat het rijden van twee top-kampioenschappen fysiek teveel vraagt van zijn coureur.

“Ik denk niet dat je fysiek twee programma’s kunt doen, het is te gecompliceerd”, zei de Fransman tegen het Engelse Autosport. “Als je je toelegt op twee programma’s, is dat een enorme afleiding. Het doen van Le Mans, of het doen van Indianapolis, of het doen van Daytona, waarom niet? Omdat het eenmalig is. Maar doen van meer is zeker een afleiding voor zijn belangrijkste verplichting, welke Formule 1 is.” Boulier weet dat zijn coureur graag de Triple Crown, welk bestaat uit het wereldkampioenschap Formule 1, de Indy 500 en Le Mans, wil binnenhalen. Toch is de teambaas van mening dat McLaren Alonso een zodanige auto moet geven, dat de gedachten van de coureur niet afdrijven van de Formule 1.”

“Hij zei dat hij graag wat races buiten deze Triple Crown wil doen en er zijn van geval-tot-geval discussies”, zei de manager wanneer hem gevraagd wordt of hij Alonso vrij wil geven voor WEC-evenementen. “Het is duidelijk dat zijn belangrijkste en eerste focus F1 is. En dat heeft prioriteit. We doen alles wat we kunnen om hem een competitieve auto te geven en als we dat doen racet hij nergens anders.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS