Formule 1

McLaren overweegt bouw van een eigen Formule 1-motor, maar alleen als...

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 september 2017 10:17 • Print artikel

WOKING - McLaren F1zegt dat het overweegt een eigen Formule 1-motor te bouwen wanneer er in 2021 nieuwe regels komen, maar alleen als de kosten ervan drastisch zijn gedaald. Terwijl het team in Woking voor de komende jaren een omschakeling naar Renault-motoren hoopt af te ronden, weet het dat er op langere termijn nog andere mogelijkheden kunnen ontstaan.

McLaren Woking F1


Tijdens de Italiaanse Grand Prix zei directeur Zak Brown van McLaren dat het motorenlandschap na afloop van de huidige regels dramatisch kan veranderen. "We zijn geïnteresseerd in de nieuwe motorformule voor 2021 - en of we overwegen om onze eigen motor te bouwen of dat we een externe partij moeten inhuren", zei Brown.

"Ik denk dat het landschap in de Formule 1 vanaf 2021 heel positief zal veranderen, met budgetlimieten, herverdeling van inkomsten en nieuwe motorregels. Het is dus best moeilijk om beslissingen te nemen over 2021 met zoveel dingen die zullen veranderen."

Brown zei McLaren McLaren ruim van tevoren moet weten wat de nieuwe regels zijn vooraleer het kan worden verleid een eigen motor te bouwen. "Een eigen motor bouwen is iets dat we nooit eerder hebben gedaan - dus dat zou een behoorlijke doorlooptijd en goede investeringen vereisen. We hebben niet de mogelijkheden om honderden miljoenen die het nu kost om motoren te ontwikkelen te investeren, dus ze zullen de motorformule moeten veranderen om die economisch levensvatbaar te laten zijn voor ons."MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS