Formule 1

McLaren neemt uiterlijk in september een beslissing over de motoren, Mercedes en Ferrari zijn bang om...

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 augustus 2017 07:07

Na twee seizoenen is het Honda nog steeds niet gelukt om een competitieve Formule 1-motor te produceren. Het knaagt aan McLaren dat men nog niet in gevecht kan met Mercedes en Ferrari, waardoor gedurende het seizoen scheuren in het McLaren-Honda-huwelijk leken te ontstaan. Eric Boullier, teambaas van het team uit Milton Keynes, zegt dat er in september een beslissing genomen gaat worden.

Formule 1 2017 Eric Boullier


McLaren wil misschien wel wisselen naar Mercedes of Ferrari, maar beide motorenfabrikanten hebben al laten weten niet te willen leveren aan het F1-team. De enig overgebleven opties lijken Renault of toch een langer huwelijk met Honda.

“Technisch kun je een motor in twaalf weken wisselen”, zei Boullier tegen Autosport.com op de vraag hoe laat een motorenbeslissing genomen kan worden. “Je kunt het op elk moment tot drie maanden voor het seizoen wisselen. Als je een basisontwerp maakt rond de motor in september.” Een andere onzekerheid is een langer verblijf van Fernando Alonso bij de equipe. De Spanjaard zal ook snel willen weten waar hij met de motor aan toe is. De Japanners zeggen ondertussen dat ze verder willen met McLaren, nu Sauber zich heeft teruggetrokken.

“Er is geen twijfel dat we bij McLaren willen blijven”, zegt motorsportchef van Honda, Yusuke Hasegawa. “Ik denk dat de prestatie beter wordt.” Het heeft er in ieder geval de schijn van, want beide auto’s pakten in Hongarije punten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS