Formule 1

McLaren hoopt dat Fernando Alonso snel tekent - Zak Brown: "Het scenario moet aanvullend zijn..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 oktober 2017 13:04 • Print artikel

Ondanks dat Honda volgend jaar vertrekt bij McLaren en men met de Renault-aandrijving gaat rijden, heeft Fernando Alonso nog steeds niet getekend bij het Formule 1-team. Toch is directeur Zak Brown optimistisch dat er snel een nieuw contract komt en de Spanjaard verder gaat met het team uit Woking.

Fernando Alonso portrait

“We zitten er al een tijdje dichtbij”, vertelde de Amerikaan tegen verslaggevers in een teleconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Amerika. “We willen de Aziatische tegenvallers van ons afschudden en onze nieuwe aandrijvingspartner is nu binnen. Ik verwacht over niet al te lang tijd, dat we een positieve uitslag hebben voor onze plannen met Alonso. Hij zit vrijdag in de FIA-persconferentie. We moeten een deal rond hebben voordat er iets wordt aangekondigd.” De verwachting dat de naam McLaren in 2018 zichtbaar is tijdens de Indy 500, is volgens Brown erg klein. De mogelijkheid voor Alonso om andere races, als hij bijtekent, te rijden, gaat dan ook van geval tot geval bekeken worden. Volgens de directeur is dat ook geen verrassing.

“We hebben nog geen contracten getekend, dus totdat er een contract is getekend weet ik niet wat er wel of niet in zit”, aldus de Amerikaan. “Fernando heeft de wens om, zoals we allemaal weten, de Triple Crown te winnen. Hij is een pure racer die graag elk weekend wil racen en hij heeft de wens om andere races te rijden. Het is iets waar we zeker open voor staan om met hem te doen en waar het ook gepast is. We staan er ook voor open om hem aan andere races deel te laten nemen, weliswaar op een erg gelimiteerde basis. Het scenario moet aanvullend zijn op zijn Formule 1-inspanningen en niet schadelijk zijn voor zijn Formule 1-programma. Wat we hem niet toestaan is om in verschillende raceklassen te rijden. Maar zoals de Indy, als het zo nu en dan eenmalig is, op een basis van geval-tot-geval, dan staan we dat toe.”

Zo’n scenario kan sportscar racen zijn. Zo heeft Brown zelf namelijk het team van United Autosport, dat in de LMP2 rijdt met de Ligier JS P217. Een optie kan dus de 'Daytona 24 Hours' zijn. Daarnaast heeft de McLaren-directeur ook zijn interesse voor de 24 uur van Le Mans getoond. Alleen de huidige McLaren 650S GT3 en 570S GT4 zijn niet toegestaan in deze legendarische race. De race op het Circuit de la Sarthe zit ook het F1-programma niet in de weg. De wedstrijd valt tussen de Canadese en Franse Grand Prix in.

“Le Mans is iets waar we naar kijken”, vertelde de Amerikaan. “De regels zijn nu goed, zeker met betrekking tot wat de ACO en de Le Mans-organisatoren uitwerken voor de toekomstige regelgeving. Dus is het iets waar we als fabrikant aan deelnemen. Le Mans heeft onze interesse, maar alles hangt af van welke regels ze gaan hanteren, het moet wel een goed platform zijn. We monitoren veel en nemen met interesse deel aan alle bijeenkomsten, maar het is te vroeg om een definitieve beslissing te nemen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS