Formule 1

McLaren heeft geen hoofdsponsor, maar verstookt wel haar grootste budget ooit

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juli 2014 11:06

Het McLaren F1 Team komt volgens de laatste berichten in 2015 met het grootste budget in haar historie in de Formule 1 aan de start. McLaren Groep CEO Ron Dennis bevestigde al aan het begin van het seizoen dat men meer ging uitgeven om dit jaar te voltooien. Het bedrag dat voor dit jaar wordt genoemd ligt rond de 250 miljoen euro en dat moet in 2015 dus nog meer worden.



Ondanks het hogere budget heeft het team uit Woking de aansluiting met de top nog niet kunnen vinden. Mercedes is dit jaar dominant, maar ook op Red Bull en Williams komen de zilveren bolides nog tekort. Met Honda, dat volgend jaar terug aan boord komt, lijkt dat er geen kosten bespaard worden om terug te keren aan het front. Eric Boullier laat tegenover The Daily Mail weten over de financiële positie: “We zijn niet in een positie waar we problemen hebben om geld te krijgen. Het gaat helemaal goed met ons, en met Honda aan boord zelfs nog beter. Dit jaar hebben we ons grootste budget ooit en dat neemt volgend jaar toe, dus er zijn geen zorgen.”

Het zijn opmerkingen die tegen de haren van de FIA in strijken. Het overkoepelende orgaan wil namelijk de kosten terugbrengen. Door de World Motosport Council zijn voor het aankomende jaar slechts beperkte kostenbesparingen aangekondigd. De Fransman vult hierover aan: “Kostenbesparing en budget zijn anders. Wanneer we 500 miljoen euro budget willen en 100 miljoen euro besteden, dan is dat ons probleem. Dat zijn verschillende onderwerpen.” Eric Boullier zegt dat de goede financiële positie van McLaren ook zorgt voor rust met betrekking tot het zoeken van een nieuwe titelsponsor.

Na het vertrek van Vodafone wilde McLaren in december een opvolger aankondigen. Het team uit Woking kwam tot op heden niet rond met potentieel geïnteresseerde partijen. Aan het begin van het jaar liet Ron Dennis nog weten dat binnen de eerste twee of drie races een partij vastgelegd ging worden. Het blijf tot op heden echter stil. Wanneer de Franse teammanager wordt gevraagd naar de stand van zaken, reageert hij: “We kondigen het aan wanneer we er een hebben vastgelegd. Het is duidelijk dat we nog niets hebben aangekondigd, omdat we nog niets hebben afgerond. Er is niet een op zichzelf staande reden. Er zijn wat vertragingen, omdat er niets te tekenen is. De prestaties helpen niet en de wereldeconomische situatie is niet best, maar McLaren heeft 32 partners en sponsors, dus zijn we oké.”

Inmiddels hebben McLaren en Hugo Boss laten weten het partnerschap te beëindigen, welke sinds 1981 bestond. Het Duitse bedrijf verzorgde de kleding van het team. Het Duitse kledingmerk werkt nu op verschillende vlakken samen met Mercedes en vindt het ongepast om een concurrent van de autofabrikant in de Formule 1 te sponsoren, zo laat het Engelse Formule 1-team weten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS