Formule 1

McLaren heeft de opgelopen achterstand bijna ingehaald: "Limiet steeds verder verleggen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 december 2017 11:32 • Print artikel

Volgens teambaas Eric Boullier van McLaren is de achterstand die opgelopen is in het ontwerp van de 2018 auto bijna ingehaald. Het team liep deze achterstand op na de late beslissing om in plaats van Honda-, de Renault-motoren te gaan gebruiken. Hierdoor kwam de agenda voor het ontwerp in het gedrang en hoopt het team op tijd klaar te zijn voor de pre-season tests van begin 2018.

Formule 1 2017 McLaren


Tijdens het weekeinde van de Grand Prix in Singapore besloot McLaren voor de levering van zijn krachtbronnen de overstap te maken van Honda naar Renault. De afgelopen drie jaren met Honda waren een drama.

"Misschien hebben we de beslissing om te wisselen van fabrikant twee weken te laat gemaakt", zei Boullier tegen de officiŽle F1-website. "Deze twee weken hebben we bijna ingehaald. Je moet je aanpassen aan de lay-out van de motor. De architectuur blijft hetzelfde voor 2018. We hebben een slim concept, dus het is geen groot drama."

Op de vraag of het team de auto op tijd klaar heeft voor het pre-season-testen in Barcelona zegt Boullier dat hij dat nog niet weet. "Het is te vroeg om dat nu te zeggen", verklaarde de teambaas. "Je verlegt de grenzen de hele tijd. Als je een constante ontwikkeling hebt in prestaties, wil je de limiet steeds verder verleggen. Het liefst tot aan de laatste minuut voordat je begint met fabriceren. Je wilt gewoon zo lang mogelijk wachten om er zeker van te zijn dat je alle informatie hebt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS