Formule 1

McLaren geeft toe: Honda voert drastische aanpassing aan nieuwe motor door

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 januari 2017 16:55

Honda heeft nog niet het succes waar men op hoopte toen men in 2015 met McLaren in de Formule 1 kwam. Het concept om vanaf het nulpunt te beginnen werkte niet en de verwachting is dat er voor 2017 een grote inhaalslag gemaakt gaat worden. Tot nu toe wilden de Japanners echter nog weinig zeggen over de nieuwe motoren. In een interview op de McLaren-website geeft Tim Goss toe dat Honda wel degelijk de aandrijving een nieuw ontwerp gaat geven. Hierbij worden de lessen toegepast van de afgelopen seizoen.

McLaren Honda F1

De verwachting is dan ook dat er radicale veranderingen gaan komen en dat men het concept van Mercedes gaat volgen. Met het verdwijnen van het tokensysteem heeft de Japanse motorenfabrikant de kans gekregen om zo drastisch te werk te gaan in de aanloop naar het 2017-seizoen.

“Het token-systeem wat werd toegepast voor de motoren-ontwikkeling in de afgelopen seizoen wordt niet doorgezet”, aldus Goss. “Voor 2017 heeft Honda de motor en inrichting aangepast om zowel de prestatie als pakket te verbeteren, die het nodig heeft. De nieuwe aandrijving krijgt veel mee van wat afgelopen twee seizoenen is geleerd, maar is speciaal herontworpen voor dit seizoen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS