Formule 1

McLaren gaat weinig invloed hebben op ontwikkeling Renault-motor, maar Renault staat wel open voor suggesties...

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 februari 2018 18:04 • Print artikel

McLaren en Renault gaan dit jaar een nieuwe samenwerking aan. Dat betekent volgens Renault-manager Cyril Abiteboul niet dat het Formule 1-team uit Woking veel invloed op de krachtbron kan uitoefenen. Zeker met de huidige motoren zal het team van Zak Brown en Eric Boullier zich aan de Fransen moeten aanpassen.

Formule 1 2018 McLaren Renault


"Het is wat complex" zegt de Fransman tegen het Engelse Autosport. "Als eerste en belangrijkste, ontwikkelden we een compleet nieuwe krachtbron voordat we met McLaren gingen werken, dus het ging niet als met Honda. Waar Honda afhankelijk was van McLaren. We hebben alle parameters van de krachtbron onder onze verantwoordelijkheid. Ik denk dat we het stap voor stap gaan doen. We willen erg pragmatisch zijn. Voor 2018 is het duidelijk en zelfs 2019, het is erg laat voor McLaren om invloed te hebben op de hardware van de motor."

"Tegelijkertijd willen we nederig zijn. We accepteren dat we ons product kunnen verbeteren, dat we ons product moeten verbeteren en we staan open voor hun suggesties. Ik denk dat het meer voor de midden- en lange termijn is. Als eerste moeten we accepteren dat het een nieuwe relatie is, we moeten zien hoe het zich ontwikkelt. Maar als het goed werkt, wordt het een vruchtbare en positieve relatie, dan is er geen reden om niet verder te gaan dan deze cyclus van regulering. En hebben we een wat andere en meer verbonden manier van samenwerken voor de midden- en lange termijn. Maar het is naar mijn mening, niet iets voor voor 2020."

Nog maar een paar dagen voor de volgende trekking van de Staatsloterij


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS