Formule 1

McLaren F1-teambaas maakt zich geen zorgen over Renault F1-motor: "Noodzakelijke maatregelen getroffen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 januari 2018 15:02 • Print artikel

McLaren-teambaas Eric Boullier maakt zich voor 2018 geen zorgen om de betrouwbaarheid van de Renault-motor. Na drie slechte jaren met Honda, stapt het Formule 1-team uit Woking dit jaar over naar de Franse aandrijving. De krachtbron uit Viry had echter ook zijn mankementen, waar Max Verstappen in 2017 veelvuldig mee werd geconfronteerd. Boullier ziet dat probleem voor het komende jaar niet.

Fernando Alonso


"Helemaal niet", reageert de Fransman als hem gevraagd wordt naar de kans op technische problemen met Renault tegen Auto Hebdo. "Renault heeft de noodzakelijke maatregelen getroffen en heeft grote inspanningen gedaan om zich op dit gebied te verbeteren."

Volgens de teambaas heeft zijn team deze winter hard gewerkt voor de overstap naar Renault. "De medewerkers hebben de transitie naar Renault positief opgepakt", zo vertelt Boullier. "En we werken al perfect samen met onze nieuwe leverancier."

Toch staat er grote druk op het F1-team. Afgelopen jaar claimden ze namelijk dat hun chassis de beste op de grid was. Red Bull, het andere team dat klant is bij Renault, won vorig jaar races met de Renault-motor. In 2018 moet McLaren zich dus waarmaken. "We voelen geen extra druk" zegt de McLaren-teambaas. "Integendeel, het team is gemotiveerd met twee sterke rivalen als Red Bull en Renault. McLaren is in de Formule 1 om te presteren, niet als veldvulling."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS