Formule 1

McLaren en CNN ondertekenen deal: "Er is gelijkenis tussen McLaren en CNN"

Uitgegeven door Marcel de Graaf • 20 januari 2015 15:10

CNN International en McLaren Technology Group maken vandaag bekend dat CNN vanaf het Formule 1 seizoen 2015 voor meerdere jaren partner wordt van het McLaren-Honda F1-team. In het seizoen 2015 is het CNN logo te zien op de nieuwe McLaren-Honda MP4-30 Formule 1 wagen, die op 29 januari zal worden onthuld. Ook zal CNN verschillende programma’s gaan uitzenden vanuit het nog te openen centrum op de McLaren Technology Campus in Woking, Surrey, in Engeland.


De meerjarige wereldwijde samenwerking brengt twee wereldwijde baanbrekende merken, die beiden tientallen jaren een sterke reputatie als eerste in hun vakgebied zijn, samen. In een natuurlijke pasvorm voor zowel CNN International en de McLaren Technology Group, elk bedrijf opereert in een dynamische, duizelingwekkend snelle omgeving waar succes wordt beoordeeld, zowel door de snelheid van de respons als door de voortdurende innovatie en de kwaliteit van het product.

Voor het seizoen 2015, zal het CNN-logo verschijnen op de zijkant van de voorvleugel van de nieuwe McLaren-Honda MP4-30 Formule 1-auto, die zal worden onthuld in een online lancering op 29 januari. CNN gaat ook gebruik maken van McLaren's binnenkort te openen centrum, gevestigd binnen het McLaren Technology Campus in Woking waaruit CNN International verschillende programma's zal produceren die wereldwijd worden uitgezonden.

De samenwerking komt op een spannend moment voor beide merken, CNN is opnieuw uitgeroepen tot 's werelds nummer één als internationaal nieuwsmerk en heeft een groot aantal prijzen gewonnen, waaronder News Channel van het Jaar voor de afgelopen twee jaar van de Royal Television Society. McLaren begint in het komende seizoen met een nieuwe auto, een nieuwe motorpartner en de beste coureurs in de Formule 1: wereldkampioenen Fernando Alonso en Jenson Button.

"Dit is een baanbrekende samenwerking tussen twee vertrouwde merken met een passie voor hoge prestaties en voortdurende innovatie”, liet Rani Raad, de commerciële baas van CNN weten. “Met een gedeelde wereldwijde aanwezigheid en zeer betrokken publiek, is er veel expertise dat we allebei kunnen investeren in dit partnerschap. Ik zal ongelooflijk trots zijn dat in het jaar dat we onze dertigste verjaardag vieren om het merk CNN op de nieuwe McLaren-Honda auto te zien zal zijn tijdens de eerste GP in Melbourne.”

Ron Dennis, voorzitter en CEO van McLaren Technology Group, zei:
"Er is een gelijkenis tussen McLaren en CNN die ons tot perfecte partners maakt. Net als McLaren, is CNN een enorm krachtige en invloedrijke wereldwijde speler, één die tientallen jaren heeft gestoken in het ontwikkelen van de nieuwste technologieën en technieken in een meedogenloze, snel veranderende omgeving. Ik denk dat we elkaar begrijpen op vele niveaus. De samenwerking tussen McLaren en CNN is uniek. Onze gedeelde liefde van de technologie heeft ons verenigd: samen zullen we nieuwe mogelijkheden tot ver buiten de gebruikelijke omvang van een Formule 1-partnership voort zetten. Ik denk dat de leidinggevenden bij CNN net zo enthousiast als wij zijn over het potentieel van deze relatie."

CNN International.
CNN’s aanbod van nieuws en informatie diensten is beschikbaar in vijf verschillende talen op alle belangrijke TV, internet en mobiele platforms met een bereik van meer dan 380 miljoen huishoudens over de gehele wereld. CNN International, bekroond “News Channel of the Year” door de Royal Television Society in 2013 en 2014, is de nummer 1 internationale TV nieuws zender volgens alle vooraanstaande media-onderzoeken in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, de Asia Pacific regio en Latijns Amerika. Het CNN digitale netwerk is consequent een van de topbestemmingen voor nieuws en actuele zaken op het wereldwijde web. CNN heeft 42 redactiekantoren en meer dan 1.100 affiliates wereldwijd via CNN Newsource. CNN International is onderdeel van Turner Broadcasting System, Inc., een Time Warner Company.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS