Formule 1

McLaren-directeur legt uit waarom ze niet terug naar de Indy 500 gaan; eerst op het F1-podium staan...

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 februari 2018 07:04 • Print artikel

Afgelopen jaar keerde McLaren terug naar de Brickyard en startte Fernando Alonso bij zijn eerste Indy 500. Dit jaar keert het Formule 1-team niet terug in de legendarische race. Zak Brown legt precies uit waarom er dit jaar geen herhaling plaatsvindt. Alonso heeft verplichtingen in het FIA World Endurance Championship, maar men gaat ook geen andere coureur inzetten.

Formule 1 2018 Fernando Alonso


"Nee, ik denk dat de auto's er fantastisch uitzien," zegt Brown over de nieuwe IndyCar-auto's voor 2018 tegen het magazine Racer. "Met alles wat we in de Formule 1 hebben, terwijl de mecaniciens en engineers 100 procent gefocust zijn, wordt het een afleiding voor ons."

Het lijkt er dus op dat de eigenaren van het bedrijf willen dat Brown zijn aandacht richt op zijn 'core business', het binnenhalen van sponsors. "Ik moet meer partners voor ons Formule 1-team vinden, dus op het moment dat ik een IndyCar-team probeer te vinden, besteed ik mijn tijd niet aan het financieren van het Formule 1-team," legt de Amerikaan uit."

Daarmee lijkt dus niet alleen een terugkeer naar de Indy 500, maar ook naar de 24 uur van Le Mans voorlopig op een laag pitje te staan. Hiervoor moet McLaren immers een volledige auto ontwikkelen. "Dus voor dat we in een van deze raceklassen springen, moeten we terug op het podium in de F1 zijn," legt de McLaren-directeur uit.

Nog maar 1 dag voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Vergeet hem niet, kijk hier eens wat je allemaal kunt winnen...

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS