Formule 1

Max Verstappen zoekt het bij zichzelf: "Tot nu toe was ik altijd in staat om mijn teamgenoot te verslaan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 februari 2018 11:52 • Print artikel

Max Verstappen had veel pech in 2017, waardoor de resultaten er niet altijd waren. In kansrijke posities voor het podium liet de F1-motor van Renault hem vaak in de steek en zag hij zijn teamgenoot Daniel Ricciardo met de Red Bull RB13 de punten pakken. Toch gelooft de 20-jarige dat hij tot nu toe de bovenliggende partij was in het teamgevecht.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo

"Tot nu toe was ik altijd in staat om mijn teamgenoot te verslaan", zegt de Limburger tegen het Engelse Autosport. "Het lijkt dan misschien niet uit de puntenstand, maar in zijn algemeenheid lag ik altijd voor."

Wanneer de Nederlander wordt gevraagd of Ricciardo geholpen heeft om zich te verbeteren, zegt Verstappen dat het meer ligt aan de drie jaar ervaring die opgedaan heeft. "Ik heb mij altijd op gericht op het verbeteren van mijzelf", legt de coureur uit. "Ik keek nooit echt naar andere coureurs, omdat je naar ze kan kijken wat ze doen. Uiteindelijk ben je nog steeds een ander persoon. Dus moet je altijd de aandacht op jezelf leggen en wat jij beter kan doen."

"Ik reed de beste ronden die ik kon. En als het blijkt dat ik sneller dan hem ben, dan is dat mooi natuurlijk. Persoonlijk denk ik dat het is omdat ik meer ervaring heb opgedaan dat het voor hem lastiger was om dichter bij mij te komen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS