Formule 1

Max Verstappen wil bijtanken: liever een warm strand dan gala Sportman van het jaar

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 november 2016 09:22

ABU DHABI - Mocht Max Verstappen worden verkozen tot Sportman van het Jaar in Nederland, dan zal hij niet bij de uitreiking van de prijs zijn. Die wordt op 21 december uitgereikt maar de Limburger van Red Bull Racing is dan op vakantie.



Het leven van een Formule 1-coureur is zwaar en mooi. Formule 1 is topsport. Het is ook een gigantisch lang seizoen voor de rijders en teams. Veel reizen en vliegen. Er zijn veel pr-evenementen met Red Bull en persoonlijke evenementen. Een paar keer per week in de simulator. Elke dag fysiek trainen, hardlopen, fietsen en het trainen van de spieren, die veel te verduren krijgen in een F1-auto, zoals de nekspieren door de G-krachten. De psychologische druk van het moeten presteren. En zo zijn er nog meer facetten in de racerij. Kortom een normale daytime job is het niet. Een coureur moet na het seizoen even bijtanken.

"Ik ben dan op vakantie met familie en vrienden en dat heb ik al een tijdje terug gepland", sprak Verstappen voor de NOS-camera na de vrije training in Abu Dhabi. "Dat ga ik zeker niet afzeggen."

In het Algemeen Dagblad gaf hij eerder al aan dat hij na een lang en inspannend seizoen blij is om even op vakantie te kunnen en daarom 'liever niet' sportman van het jaar wordt, zodat hij niet nog een verplichting heeft in zijn toch al zo drukke agenda.

Bovendien staan hem onder andere ook het FIA-gala te wachten. De internationale autosportfederatie nomineerde hem onlangs voor beste inhaalactie van het seizoen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS