Formule 1

Max Verstappen: "We hebben een goed pakket en er komen nog veel veelbelovende dingen aan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 april 2018 08:40 • Print artikel

SHANGHAI - Met twee vijfde plaatsen tijdens de eerste twee vrije trainingen van de Grand Prix van China blikt Max Verstappen positief vooruit. De Nederlander van Red Bull Racing heeft veel vertrouwen in de RB14.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix China


“Onze auto is erg snel, vooral in de race. We weten dat we in de kwalificatie wat tekortkomen qua prestaties op het gebied van topsnelheid. Ik was vol vertrouwen voor de race in Bahrein, om veel posities goed te maken, want de auto was goed genoeg om weer tot het podium te komen. Ik kijk ernaar uit om hier in China weer verder te gaan, want we hebben een goed pakket en er komen nog veel veelbelovende dingen aan.”

Vorig jaar reed hij naar de derde plek na vanaf de zestiende plaats te zijn gestart. “Die race startte op regenbanden. Het is dan altijd iets makkelijker om in te halen, als je het goede gevoel hebt en een goede auto. Op een droge baan is dat iets moeilijker. Soms heb je van die eerste ronden waarin alles gewoon perfect verloopt.”

Hij is onverminderd ambitieus voor de race van zondag. “Het is altijd belangrijk om punten te scoren, dat is altijd het doel. Maar we zijn hier om op het podium te eindigen of races te winnen, dus dat is wat ik dit weekend ga proberen te doen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS