Formule 1

"Max Verstappen voelde al nattigheid, maar blijkbaar heeft Red Bull niks geks gezien"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juli 2017 19:34 • Print artikel

Robert Doornbos is voor Ziggo Sport F1 analist tijdens de Formule 1 Grands Prix. In zijn column blikt hij terug op de start van de GP op de Red Bull Ring. Daarin ging van alles fout voor Max Verstappen. "De grootste pechvogel in Oostenrijk was natuurlijk weer Max Verstappen. Het begint bijna ongelofelijk te worden. Bij zijn proefstart op de grid gaf hij al aan dat het niet helemaal lekker voelde. Het enige wat je dan nog kunt doen, is vragen of het team naar de data wil kijken. Maar blijkbaar heeft Red Bull niks geks gezien. Max voelde al nattigheid toen hij naar de grid reed en helaas terecht."

Max Verstappen Red Bul Ring

"Door die problemen met de koppeling had hij al een poepstart en toen kreeg hij nog die tik van Fernando Alonso die op zijn beurt eruit gekegeld werd door de Toro Rosso van Kvyat."

"Kvyat heeft dat, om maar eens een understatement te gebruiken, uiteraard niet zo handig gedaan. Maar wat ik nog het meest stuitend vind, is dat hij na afloop niet toegeeft dat hij een fout gemaakt heeft. Dan zegt hij dat hij een probleem met zijn remmen had. Ja, nogal logisch. Omdat je te laat remt en koude banden hebt."

"Op Silverstone, een circuit dat Red Bull ligt, moet ook de kwalificatiekloof met Mercedes en Ferrari terug kunnen worden gebracht. Als Max eindelijk wat geluk vindt, gebeuren er echt nog mooie dingen. Je kunt ook niks anders zeggen. Hij gaat niet ergens anders heen, hij kan zichzelf niets kwalijk nemen. Ongelofelijk is het wel. De een staat vijf keer op rij op het podium en de ander valt vijf keer uit."

"Niet alleen Max zal hopen dat hij volgende week in Silverstone op het podium staat in plaats van Ricciardo, maar ik denk dat Bottas ook liever de Limburger naast zich ziet dan weer The Honey Badger met zijn shoey. Je zou bijna denken dat hij smetvrees heeft als je zag hoe fel hij die schoen wegsloeg. Rob Geus zou trots op hem zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS