Formule 1

Max Verstappen vindt wereldkampioenschap karting in 2013 mooier dan Formule 1-overwinningen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 oktober 2017 06:28

Max Verstappen vond zijn overwinning in de Grand Prix van Maleisië veel beter dan zijn overwinning van de Grand Prix van Spanje in 2016. “Deze was mooier dan de eerste", verklaarde Verstappen via een lijntje vanuit Japan in de uitzending kwam van het programma Peptalk op Ziggo Sport. Toch vond Max Verstappen het CIK FIA wereldkampioenschap karting in 2013 het hoogtepunt in zijn loopbaan. “Je kijkt dan terug op het moment dat je vier jaar oud was en wat je allemaal hebt moeten doen om die titel te kunnen bereiken. Ook als je ziet wat mijn vader er allemaal voor heeft gedaan.”

Max Verstappen Red Bull Malaysia F1


Verstappen sleepte in Maleisië met precisie zijn tweede overwinning uit zijn Formule 1-carrière binnen. Hij blikt terug: “Ik moest zorgen dat ik zo constant mogelijk kon blijven en gewoon mijn rondjes kon rijden. Na de inhaalactie op Hamilton was dat het geval. Het was de eerste keer voor mij dat ik in deze situatie belandde. Dat was natuurlijk wel super mooi. Alles voelde goed aan, dus ik heb niet echt getwijfeld. Ook de laatste ronde was redelijk relaxed.”

Dat hij niet 100% fit was, maakt de prestatie nog knapper: “Ik was wat grieperig. Mijn neus zat dicht, ik had hoofdpijn en pijn in mijn spieren. Ik voelde me sowieso al niet goed. De nacht voor de race kon ik bijna niet slapen, dus het was wel een stuk zwaarder dan normaal. Normaal gesproken zou ik me goed moeten voelen na zo’n overwinning, maar dit was een van de slechtste dagen dit jaar qua fit zijn. Het gaat nu wel beter, maar het duurt nog even.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS