Formule 1

Max Verstappen verre van tevreden over de Renault-motoren: "Aantal problemen had ik al eerder"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 april 2018 17:40 • Print artikel

Na een moeizame race in Bahrein en allerlei problemen in China met de Renault krachtbron is Max Verstappen niet mals over de prestaties van de Franse motor in zijn RBR 14. Via de boordradio was zaterdag tijdens de kwalificatie regelmatig kritiek te horen van de Nederlander naar het team toe. Ondanks dat de Nederlander zich achter de bolides van Mercedes en Ferrari plaatste op P5 was hij verre van tevreden.

Formule 1 2018 Max Verstappen


"Ik denk dat het slecht zou zijn als het me niet zou frustreren, denk je ook niet?", zei Verstappen tegen de verzamelde pers. "Ik ben hier om races te winnen, en ik denk dat iedereen die aan mijn auto werkt hetzelfde wilt."

Ook de topsnelheid van de krachtbron liet veel te wensen over. "Het gat op het rechte eind is een stuk groter dan we hadden verwacht voordat we hier waren. Maar van onze kant uit is afstellen nodig. De power-modussen zijn niet geldig. Een aantal problemen had ik al eerder, zoals het dichter in de limiter zitten, het opschakelen en dat soort zaken. Het werkt gewoon niet zo goed", besloot Verstappen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS