Formule 1

Max Verstappen verknalt start, Rosberg wint nipt de GP Singapore + UITSLAG

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 september 2016 14:02

SINGAPORE – Max Verstappen had alle geluk van de wereld bij de start van de Grand Prix van Singapore. De rijder van Red Bull Racing kon nipt Nico Hülkenberg ontwijken en kon vervolgens de hoge verwachtingen niet meer waarmaken. De Nederlander van Red Bull Racing kwam uiteindelijk niet verder dan de zesde plaats. De oppermachtige Mercedes-rijder Nico Rosberg won de race in de Aziatische stadstaat en nam daarmee de leiding in het wereldkampioenschap over van zijn teamgenoot Lewis Hamilton. De Duitser reed van start tot finish aan de leiding en had geen kind aan Hamilton, die derde werd. Nummer twee Daniel Ricciardo kwam nog wel heel dichtbij. De Australiër finishte op slechts 0,4 seconden achter Rosberg.


Verstappen kende ook in Singapore geen goede start. De achttienjarige Nederlander viel van de vierde plek terug naar P8 en zag zo net als in België al aan het begin van de race zijn kansen op een podiumplaats danig slinken. De race werd tijdens de start opgeschrikt door een crash van Nico Hülkenberg die met zijn Force India tegen de pitmuur belandde. De safety car moest uitrukken en Verstappen zag intussen onder anderen Daniil Kvyat, wiens stoeltje hij bij Red Bull in de lente overnam, voor zich rijden.

Toen de safety car terug naar binnen ging, was daar al het volgende incident toen bleek dat een marshal zich nog op de baan bevond. De man zocht rennend voor zijn leven een veilig heenkomen waarna de race definitief kon worden hervat. Hoewel Verstappen met softbanden aan de race was begonnen (in tegenstelling tot de veel minder lang houdbare ultrasoftbanden waarop de meeste coureurs startten) pakte die strategie niet goed uit. Veel eerder dan gepland zag Verstappen zich genoodzaakt een pitstop te maken voor een nieuw setje supersoftbanden.

Lewis Hamilton, het hele weekeinde al niet in zijn hum in Singapore, was ook tijdens de race niet in beste doen. De Brit van Mercedes had in ronde 33 last van blokkerende remmen en de jagende Kimi Räikkönen sloeg onmiddellijk toe. De Fin nam in zijn Ferrari de derde plaats over. Kort daarachter reed Sebastian Vettel een wereldrace. De Duitse teamgenoot van Räikkönen vertrok door een mislukte kwalificatie van de laatste plaats en reed halverwege de race zowaar al op de vijfde (!) plaats.

Verstappen lag even later zesde. De Nederlander was na zijn tweede pitstop een stuk sneller dan onder anderen Kevin Magnussen en Fernando Alonso wurmde zich zonder al te veel problemen naar voren. Toen Verstappen na 45 ronden zijn derde en laatste stop deed voor een nieuw setje softbanden viel hij terug naar de negende plaats. Onderwijl pakte Hamilton tijdens een pitstop van Räikkönen zijn derde plaats terug. Daarmee kon hij evenwel niet voorkomen dat Rosberg vooraan met diens overwinning de leiding in het wereldkampioenschap terugpakte en nu een gat van acht punten heeft met Hamilton.

UITSLAG Grand Prix van Singapore:

POS	COUREUR	           Auto	                GAT
1 Nico Rosberg Mercedes 1.55.48.950
2 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 0.488s
3 Lewis Hamilton Mercedes 8.038s
4 Kimi Raikkonen Ferrari 10.219s
5 Sebastian Vettel Ferrari 27.694s
6 Max Verstappen Red Bull/Renault 1m11.197s
7 Fernando Alonso McLaren/Honda 1m29.198s
8 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m51.062s
9 Daniil Kvyat Toro Rosso/Ferrari 1m51.557s
10 Kevin Magnussen Renault 1m59.952s
11 Esteban Gutierrez Haas/Ferrari 1 Lap
12 Felipe Massa Williams/Mercedes 1 Lap
13 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1 Lap
14 Carlos Sainz Toro Rosso/Ferrari 1 Lap
15 Jolyon Palmer Renault 1 Lap
16 Pascal Wehrlein Manor/Mercedes 1 Lap
17 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1 Lap
18 Esteban Ocon Manor/Mercedes 2 Laps
- Jenson Button McLaren/Honda Retirement
- Valtteri Bottas Williams/Mercedes Retirement
- Nico Hulkenberg Force India/Mercedes Collision
- Romain Grosjean Haas/Ferrari Not started

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS