Formule 1

Max Verstappen sensationeel: "Supergevoel, en auto stuurt fantastisch"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 mei 2015 11:13

Formule 1-rookie Max Verstappen heeft de eerste vrije training van de Grand Prix van Monaco op een uitmuntende tweede plaats afgesloten. De Nederlander, die voor het eerst in zijn autosportcarričre op het listige stratencircuit reed, gaf maar een tiende toe op wereldkampioen Lewis Hamilton. Verstappen bouwde de sessie goed op, en ging er in de slotfase van de eerste vrije training eens goed voor zitten. Via 1:19.995, 1:19.365 en 1:18.899 vloog Verstappen naar de zevende, derde en uiteindelijk tweede positie. Slechts 0.149 seconden van de beste tijd van Hamilton en dat is een knappe prestatie. Bovendien reed hij tevens meer dan veertig ronden.


“Natuurlijk ben ik geweldig tevreden met de tweede tijd”, verklaarde Max tegenover Verstappen.nl. “De auto stuurt fantastisch in en dat is belangrijk op dit circuit. Ik heb een super gevoel met de baan.” Het simulatorwerk heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. “Het rijden in de simulator van Red Bull en het echte werk hier in Monaco komen heel dicht overeen.”

“Ik kijk uit naar vanmiddag en de rest van het weekend, maar er is nog een lange weg te gaan tot de finishvlag zondag valt. Maar mijn eerste gevoel met Monaco is echt super.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS