Formule 1

Max Verstappen positief: "Als ik naar mezelf kijk zijn mijn prestaties weer vooruit gegaan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 juni 2017 07:24

Max Verstappen maakt zich op voor de volgende Grand Prix. De jonge Nederlander is in Baku in Azerbeidzjan, waar komend weekend de Grote Prijs Formule 1 van Europa wordt gehouden. Zo heeft Verstappen ook de eerste plichtplegingen ondergaan met de media, waar hij vragen op zich afgevuurd kreeg over zijn mening over het circuit van Baku, en over de prestaties van de RB13 met de Renault krachtbron.

Max Verstappen Formule 1 Red Bull Racing F1 team racexpress

“Elk circuit waar onze auto goed presteert, vind ik een mooi circuit. Dus als ik hier de snelste motor achterin zou hebben liggen, zou ik het helemaal super vinden”, liet Verstappen optekenen in Baku tegenover de aanwezige pers. “Het lange rechte stuk bevordert wel het inhalen. Daardoor heb je hier wel meer actie. Wat betreft de afstelling van de vleugels is het lastig: als je harder door de langzame bochten wilt gaan, zul je op het rechte stuk ten opzichte van de anderen snelheid inleveren.”

Verstappen reed een aantal ijzersterke races, maar viel ook een aantal keren uit en verloor daarmee veel kostbare punten en podiums. Zijn Red Bull Racing-teambaas Christian Horner was wel vol lof over de prestaties van Verstappen. "Ook al rijd ik de sterren van de hemel, dat is dan de vijfde plek waar ik rijd. Ik wil meer, ik wil winnen en dat is nu natuurlijk niet aan de orde. Ik denk dat er over het algemeen heel weinig fout is gegaan. Als ik naar mezelf kijk zijn mijn prestaties weer vooruit gegaan, dat is positief. Volgens mij is het ook redelijk normaal, omdat je alleen maar groeit en beter wordt.”

“Ik denk dat we over algemeen het maximale uit het pakket en de auto hebben gehaald. Na vorig jaar hadden we verwacht een stap naar voren te kunnen maken. Nu moeten we weer proberen daar naartoe te werken. De auto is dit jaar zeker een stuk beter geworden, maar zowel met de motor als de auto moeten we vooruitgang blijven boeken.”



Extra trekking in de Staatsloterij, vergeet niet om mee te spelen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS