Formule 1

Max Verstappen over de nadelen van de F1 2017: "Als je twee seconden achter iemand zit, dan..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 maart 2017 06:34

Max Verstappen is als vijfde geëindigd in de Formule 1 Grand Prix van Australië. De Nederlandse Red Bull Racing-coureur kende een foutloze race op het circuit in Melbourne, dat toneel was van een vrij tamme seizoensopener. Sebastian Vettel won de race op Albert Park en bezorgde Ferrari, dat lange tijd droog stond weer eens de zege. De Duitser verschalkte Hamilton bij de pitstops. Valtteri Bottas maakte het podium compleet. “Ik denk dat dit zeker het beste is wat we hadden kunnen doen. Het resultaat is misschien zelfs beter dan verwacht, want de snelheid in de race was beter dan in de kwalificatie", laat een tevreden Max Verstappen na de race in Melbourne optekenen.

Max Verstappen Formule 1 Australie


“De start was goed. Ik voelde al meteen toen ik de pits uit reed dat de koppeling goed oppakte. Ik moest me toen alleen focussen om snel te reageren en de koppeling goed los te laten en dat lukte allemaal, daarom was de start was prima. Jammer genoeg zat ik bij het uitkomen van de eerste bocht een beetje te dicht achter de Mercedes, die geen auto voor zich had en dus betere tractie had uit de bocht. Daarna was het heel moeilijk aansluiten. Qua snelheid zat het wel goed, maar als je twee seconden achter iemand zit dan wordt het gewoon moeilijk, dan verlies je grip”, aldus Max over de nadelen van de F1 2017.

Verstappen wisselt bij zijn enige stop van de wedstrijd naar de super zachte banden, in tegenstelling tot de top vier die naar zachte banden wisselen. Volgens Verstappen een bewuste keuze: “Het was altijd ons plan om op die band te rijden en dat pakte uiteindelijk heel goed uit, want we waren gewoon snel daarna.” Aan het eind van de race moest Max zijn jacht op de vierde plek van Raikkonen echter staken: “We moesten op de remmen letten, daar had ik de laatste ronden wat problemen mee, dus ik toerde rustig aan naar de finish.”

De enige keer dat Verstappen echt in gevecht komt, is voor zijn pitstop. Hij ligt op dat moment kortstondig voor Hamilton die net naar binnen is geweest. Vettel komt juist net voor de Nederlander de baan op na zijn stop. Een kleine tegenvaller voor Max: “Ik wilde eigenlijk dat hij net achter mij zou komen. Toen hij de pit uit kwam, probeerde ik hem nog in te halen, maar dat lukte helaas net niet. Dan zou het nog wal leuker zijn geweest. Maar mijn banden waren te oud en hij verdedigde de binnenkant van de bocht. Al met al was de race leuker dan verwacht, want ik had altijd iemand voor me om naar toe te rijden. Zwaarder vond ik het niet, ik voelde me na de race beter dan vorig jaar.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS