Formule 1

Max Verstappen over Connelly: "Ik heb hem wel vaker gesproken maar daar schiet je denk ik toch niks mee op"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 oktober 2017 09:49 • Print artikel

De tijdstraf na de inhaalactie van Max Verstappen houdt de gemoederen nog steeds bezig, want deze beslissing van de stewards om Verstappen een vijf seconden penalty te geven, ontketende een storm van kritiek op de wedstrijdleiding. Veel grootheden uit de autosport en voormalig F1-coureurs namen het op voor Verstappen. De 'day after' is bij Verstappen de teleurstelling al weer weg. Max spreekt van een goede race en hij denkt alweer aan Mexico. In het programma Peptalk op Ziggo Sport blikt Verstappen zelf terug op de race in Austin: “Ik heb de beelden zelf nog niet teruggezien en ik ben ook niet boos. Het is jammer dat je niet op het podium staat, maar het gaat om de beslissing die niet correct is. Maar we hebben wel een superrace gehad, daar ben ik natuurlijk wel blij mee. Gisteren was ik natuurlijk wel boos en het zou slecht zijn als ik dat niet was.”

Max Verstappen Formula 1

“Uitkomend uit de bocht had ik wat meer grip en buitenom kan je toch niet inhalen, dus ik dacht dan maar binnendoor", zei hij over de aanval op Raikkonen, die leidde tot een geslaagde inhaalactie. "We zaten erg dicht bij elkaar, dus ik moest ook naar binnen toe maar er zijn nergens track limits. Ik had echt niet verwacht hiervoor een straf te krijgen, want het hele weekend kon je overal buiten de witte lijnen rijden.”

“Ik was ook aan het racen met Bottas en die gaat aan de buitenkant van de baan af en komt weer voor mij. Daar wordt dan weer niks van gezegd. De stewards hebben mij niks gevraagd en die beslissing was al genomen en daar kan je toch niks aan veranderen.”

Na de race maakte de gefrustreerde Verstappen een slip of the tong en noemt de steward Garry Connelly een 'mongool'. “Ik heb hem wel vaker gesproken maar daar schiet je denk ik toch niks mee op. In het heetst van de strijd zeg je dingen, daar bedoel ik geen slechte dingen mee naar andere mensen toe, maar ja, op dat moment flapt dat er even uit. Ik heb absoluut niet de bedoeling gehad mensen te kwetsen.”Ziggo Zakelijk Zelf Samenstellen ZZP en profiteer nu van Ziggo Zakelijk Power Promise + 3 maanden 50% korting. Formule 1 met Max Verstappen zakelijk de boeken in? Kijk HIER voor vrijblijvend info en advies over Ziggo Zakelijk

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS