Formule 1

Max Verstappen op Nationaal Autosport Monument: "Zonder hem had mijn naam hier niet gestaan"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 3 juni 2016 20:17

Max Verstappen staat sinds vandaag, in de aanloop van de Familie Racedagen driven by Max Verstappen, op het Nationaal Autosport Monument. Het monument ontstond door het tragische ongeluk van Marcel Albers. Hij kwam in 1992 om bij een Formule 3-race op het Engelse Thruxton. Het is een manier om belangrijke personen in de Nederlandse autosport te eren. Het is te zien bij de hoofdingang van het Circuit Park Zandvoort. Namen als Jos Verstappen, Gijs van Lennep, Jan Lammers, Giedo van der Garde en nog vele anderen gingen hem voor. RaceXpress.nl was aanwezig bij de onthulling.


Max is dus nu ook onderdeel van dit eervolle rijtje: De Red Bull Racing coureur zei het volgende in de bar van het NH Hotel in Zandvoort: “Ik ben er erg blij mee en het is heel mooi dat ik er nu met mijn vader op vermeld sta. Als je samen zoiets kan bereiken, is dat wel heel bijzonder. Zonder hem had mijn naam niet op dit monument gestaan.”

Vanaf morgen staat Circuitpark Zandvoort in het teken van de Famile Racedagen driven by Max Verstappen. Op zaterdag en zondag geeft Max Verstappen diverse demonstraties en zijn er tal van activiteiten op het circuit.

Nationaal Autosport Monument:

Dr. J.J. Sprenger van Eijk
Gerard Bakker Schut
Maus Gatsonides
Carel Godin de Beaufort
Rob Slotemaker
Ben Pon
Ed Swart
Gijs van Lennep
Hans Hugenholtz sr.
Toine Hezemans
Jan Lammers
Arie Luyendijk
Jan de Rooy
Michael Bleekemolen
Peter Kox
Jos Verstappen
Tom Coronel
Patrick Huisman
Cor Euser
Christijan Albers
Duncan Huisman
Charles Zwolsman jr.
Jeroen Bleekemolen
Robert Doornbos
Giedo van der Garde
Robin Frijns
Max Verstappen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS