Formule 1

Max Verstappen ontkracht uitspraken Sergio Pérez: "Het tekort aan vermogen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 april 2017 10:37

SOTSJI - Max Verstappen deelt de mening van Sergio Pérez niet dat de Renault-motor nu gelijk is aan die van Mercedes en Ferrari. In de aanloop naar de Grand Prix van Rusland zei de Force India-coureur dat de teams met de Duitse aandrijving alleen nog een voordeel hebben op de Honda-coureurs. De Nederlander zegt dat hij ‘niet zeker’ is dat Renault op het niveau zit van de twee topteams.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Rusland


“Natuurlijk werken ze echt hard”, zei de Red Bull-rijder tegen het Engelse Autosport. “We werken ook hard om de auto te verbeteren. Maar ik denk dat er nog een behoorlijk tekort is. Dus moeten we samen hard door blijven werken om het beter te maken in de aankomende races.”

“Het tekort aan vermogen is op de rechte stukken”, reageert de Limburger als hem wordt gevraagd of hij aan de vooravond van een zware race staat. “We zitten ook nog niet op hetzelfde niveau voor wat betreft de downforce, dus kunnen we het verschil niet maken in de bochten.” Wanneer hem wordt gevraagd of de drie leidende motorenfabrikanten op een gelijk niveau zitten, begint Verstappen grappen te maken.

“Ik wil graag een dag ruilen en dan praat iedereen anders”, reageert de negentienjarige. Hij benadrukt dat Mercedes bijvoorbeeld in de kwalificatie nog steeds een behoorlijk voordeel heeft. “Mercedes heeft een modus waar ze het vermogen kunnen opvoeren. In de race kunnen ze het niet zoveel gebruiken, omdat je een motor niet de hele wedstrijd zo kunt runnen. Dat is waarom het in de race vanaf onze kant beter lijkt. Het is min of meer hetzelfde. We hebben niet de gigantische powermodus.”

Daarnaast onthult de coureur dat men nog niet begrijpt waarom het gat in Bahrein kleiner was dan de twee races daarvoor. “Het is een beetje lastig om te zeggen dat we het echt begrijpen”, vertelt Verstappen. Daarbij zegt hij dat het team niets bijzonders aan boord had. “Ik was verrast om zo veel dichter bij hen te zitten. In de kwalificatie was er geen slechte balans gezien wat we uit de auto konden krijgen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS