Formule 1

Max Verstappen met heel gevoelige afstelling: "Zodra ik iets harder ging, brak de achterkant uit"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 oktober 2017 10:22 • Print artikel

SUZUKA - Zijn vijfde tijd tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan was niet helemaal wat Max Verstappen ervan had gehoopt. De Nederlander van Red Bull Racing heeft zijn hoop gezet op de effecten van het warmere weer dat voor zondag is voorspeld.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Japan


“Het ging oké", zei Verstappen tegenover Verstappen.nl. "Het kon beter, maar we kozen ervoor om met twee verschillende strategieën te rijden. Ik reed met meer downforce dan Daniel. Daardoor zijn we wat langzamer op de rechte stukken en iets sneller door de bochten. Of het de juiste strategie was, weet ik niet. Vandaag misschien niet, maar wellicht morgen wel. Het wordt dan namelijk een stuk warmer, maar het blijft lastig te zeggen. Als je in de kwalificatie een seconde tekortkomt, kun je in de race niet opeens voor de overwinning gaan. We gaan het zien.”

De eerste run in Q3 was voor Verstappen niet foutloos. “Ik had meer voorvleugel en daardoor was de auto heel gevoelig. Zodra ik iets harder ging, brak de achterkant uit. Ik ben hierna weer teruggegaan, maar dan zit je niet lekker in je ritme. Normaal ga je harder en harder, maar nu was het wat langzamer. De laatste ronde ging gelukkig beter. Het neemt niet weg dat we te langzaam zijn, maar dat is nu eenmaal zo. Het is het beste wat we er op dit moment van kunnen maken.”

In Maleisië was de RB13 een stuk sterker in vergelijking met de concurrentie. “Dit jaar zijn meer bochten vol gas, waardoor het min of meer een recht stuk is. Dat is wat pijnlijker voor ons. Het is ook niet zo warm als in Maleisië, dus we hebben ditmaal niet dat voordeel ten opzichte van de rest.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS