Formule 1

Max Verstappen krijgt steun: “Agressiviteit zal hem meer opleveren" - “Verstappen is niet zo gepolijst als.."

Uitgegeven door Bart • 12 april 2018 10:46 • Print artikel

Max Verstappen beschadigde zijn auto bij de aanrijding met Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Bahrein. Een race-incident waar verschillende meningen over zijn. Zo ook de analisten van ESPN. Laurence Edmondson denkt dat de foutjes die de Red Bull-coureur in de eerste twee races heeft gemaakt hem later kunnen opbreken. “Wellicht is het deels frustratie en wilde hij het verschil in snelheid met Mercedes en Ferrari overcompenseren.”

Max Verstappen


Vooral de inhaalactie op Hamilton kreeg kritiek, maar ook bijval. “Het was ambitieus, maar waarschijnlijk ook de enige kans die hij zou krijgen om de Mercedes in te halen. Het leverde hem niks op deze keer, maar zijn agressiviteit gaat hem meer opleveren en kosten.”

Collega Nate Saunders denkt dat Verstappen al wel klaar is om wereldkampioen te worden. “Verstappen is niet zo gepolijst als teamgenoot Daniel Ricciardo. Maar hij is pas 20. Lewis Hamilton en Sebastian Vettel waren ook jong in het jaar van hun eerste titel en maakten ook foutjes. Als Red Bull zich kan oprichten, kan Max dit seizoen nog op jacht.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS