Formule 1

Max Verstappen krijgt er nog steeds kippenvel van: "Als je dan de race wint en je ziet je zusje en je vader..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 november 2017 07:58 • Print artikel

Razendsnel overgevlogen uit Brazilië kon Max Verstappen maandagavond aanschuiven in het programma Peptalk op Ziggo Sport waar de Red Bull Racing-coureur met Jack van Gelder en Frank Evenblij sprak over de twee overwinningen, over Red Bull en over de afgelopen race. De Nederlander werd zondag vijfde in de Gran Premio Heineken do Brasil Formule 1 Grand Prix van Brazilië, maar zette op het circuit van Interlagos wel de snelste raceronde ooit neer. Maar speciale aandacht was er toch voor de zeges in Maleisië en Mexico.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo

Van Gelder en Evenblij blikten terug met Max op zijn overwinningen in Maleisië en Mexico. “Je krijgt er kippenvel van als je het weer ziet. Het zijn mooie momenten, vooral de eerste winst dit jaar in Maleisië. Na zoveel slechte races ga je elke keer teleurgesteld naar huis. De volgende race ga je er weer vol voor en als het dan weer gebeurt, is dat geen fijn gevoel. Als je dan de race wint en je ziet je zusje en je vader, is dat extra bijzonder. De hele familie leeft dan mee.”

“Overwinningen zijn heel mooi, maar als je gewonnen hebt, heb ik al heel snel het gevoel dat we door moeten naar de volgende race en ons daarop moeten concentreren. Je kan niet in het verleden blijven hangen, want dat zou niet goed zijn. Je bent namelijk zo goed als je laatste race.”

Max Verstappen F1 Mexico

Naast Maleisië was er ook groot succes in Mexico. “De auto voelde super aan en je zit dan in een soort flow", zei Verstappen. "Rustig aan doen kan dan niet, omdat je anders fouten gaat maken. We schroefden de motor terug en reden iedere ronde met minder vermogen. De rondetijden bleven echter precies hetzelfde, maar dat komt omdat je in die flow zit. Het komt dan allemaal goed uit. Het benzineniveau gaat ook omlaag, waardoor de auto lichter wordt, dus je gaat alleen maar harder. Ook omdat de banden op dat circuit niet zo hard slijten. Ik moest er wel om lachen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS