Formule 1

"Max Verstappen is te zelfingenomen! En Mick Schumacher is een klasse beter dan Max"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 21 september 2017 05:10 • Print artikel

Volgens voormalig Formule 1 coureur Jochen Mass is de zoon van zevenvoudig Formule 1 kampioen Michael Schumacher een 'groot talent'. Mick Schumacher staat op de elfde positie in het klassement van Formule 3 kampioenschap. In het Rookie-klassement staat hij op de derde plaats. Volgens Mass is de jonge Schumacher een klasse beter dan Max Verstappen.

Formule 1 2017 Max Verstappen


"Mick is een groot talent", verklaarde Mass tegen t-online.de. "In tegenstelling tot Verstappen is hij niet zo zelfingenomen en brengt veel menselijke kwaliteiten met zich mee". Met deze uitspraak trekt hij de vergelijking tussen de twee jonge coureurs. Behalve het feit dat de vaders van beide mannen samen in de F1 gestreden hebben.

De carrière van de Limburger is al vroeg in een stroomversnelling gekomen, waar de jonge Schumacher nog in de lagere klassen vertoeft. "Zijn carrière is tot nu toe onlosmakelijk verbonden met de naam van zijn vader", verklaarde Mass.

Of Jochen Mass kijk op de zaken heeft valt te betwijfelen. Max Verstappen won vanaf zijn eerste jaar in de karts toen hij zeven jaar oud zijn eerste titel. Daarna won hij elk jaar kampioenschappen. Van NK's tot aan WK-titels, in tegenstelling tot Mick Schumacher, die nog nooit een aansprekende titel won de karts. Verstappen reed maar één jaar in de singleseaters, voordat de Nederlander vanaf 2015 in de hoogste klasse van de autosport debuteerde. Schumacher junior reed eerst nog twee jaar in de F4 en draait dit jaar vrij anoniem mee in de Formule 3. In tegenstelling tot Verstappen, die het de gevestigde orde in de Formule 3 wel gelijk moeilijk maakte en diverse overwinningen pakte...

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS