Formule 1

Max Verstappen is geen tweede rijder, ook niet bij het beste team: "Geloof me, er zijn gesprekken gaande, maar..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 15 juni 2017 10:21 • Print artikel

Dat Max Verstappen er even klaar mee was met Red Bull Racing of beter gezegd de prestaties van de RB13 was duidelijk. Direct na de race in Canada stond de Limburger sidderend de pers te woord waarbij hij duidelijk zijn frustratie uitte. "Het hele seizoen is al ruk. Met alles”, zei Max Verstappen tegen Jack Plooij van Ziggo Sport. Na de kapotte accu is ook de maat vol bij de Nederlandse fans die maar wat graag zien dat de Nederlander verkast naar een topteam en dit kenbaar maakte via social media.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Voormalig Formule 1 coureur Jan Lammers snapt de reacties wel. "Het is heel voorspelbaar", zei Lammers tegen Metro. "Na iedere tegenslag roept iedereen dat Verstappen weg moet bij Red Bull en dat ebt dan weer weg. Formule 1 is een technische sport en daar horen uitvallers bij. Mercedes heeft daar mee te maken gehad en Ferrari ook.”

Lammers vindt het begrijpelijk dat de fans zo reageren en ook de opmerkingen van Verstappen snapt hij. "De fans willen Max zien winnen en balen als hij problemen met zijn auto heeft. Maar Max moet gewoon rustig blijven en blijven presteren. Toen hij uitviel, reed hij op de tweede plek en hij doet nog steeds dingen die tot de verbeelding spreken. Dat hij dan zo fel reageert, is logisch; hij komt net uit de auto en zit nog vol adrenaline.”

Dat een vertrek er aan zit te komen op korte termijn daar wil Lammers nog niet aan: "Op een gegeven moment rijdt hij natuurlijk bij het beste team. En niet als tweede rijder, want Max hoeft nergens als tweede te rijden. Geloof me, er zijn nu ook al gesprekken gaande met andere teams. Maar dat is niet omdat hij nu een paar tegenvallers heeft bij Red Bull, die gesprekken zijn er sowieso.”

Top 10 Gasbarbeques. Barbequeshop heeft nu 15% korting op accessoires met deze promotiecode: ' VADERDAGBBQ17'

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS