Formule 1

Max Verstappen is geen rookie meer, maar geniet: "Altijd op de limiet en de geur van brandstof"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 mei 2017 20:01 • Print artikel

Voor sommige coureurs is het de smaak van champagne, het uitzicht vanaf het podium of de glorie van de overwinning. Deze dingen zijn belangrijk voor een natuurlijke coureur zoals Max Verstappen, maar de liefde voor het racen gaat veel dieper bij de Red Bull Racing coureur. Het lijkt op dit moment onmogelijk om de strijd aan te gaan met Lewis Hamilton en Sebastian Vettel aan de kop van het veld, maar dit betekent niet dat de Limburger dit jaar niet pusht tot het maximum voor zichzelf.

Formule 1 2017 Max Verstappen


"Ik ben opgegroeid op de racebaan en ik genoot ervan", zei de 19-jarige Nederlander tegen CNN. "De geur van brandstof, rijden op de limiet tegen het glijden aan. Het geeft je zoveel adrenaline. Dat is waar ik van geniet. Altijd rijden op de limiet en kijken wat je kunt doen."

Verstappen die een jaar geleden tijdens de Spaanse Grand Prix de jongste F1-winnaar ooit werd op een leeftijd van achttien jaar en 228 dagen, liet daarna de wereld verbluft achter met zijn fenomenale podiumplaats na de finish van de natte Grand Prix in BraziliŽ die nu al wordt gezien als een van de grootste prestaties in de sport.

Tijdens de afgelopen Grand Prix van Spanje moest de Red Bull coureur al na 21 seconden het asfalt ruimen vanwege een aanrijding met Kimi Raikkonen die hem raakte in de eerste bocht door een tikje op zijn Ferrari rechtsachter van Valtteri Bottas. Een podiumplek op het derde treetje in China en twee vijfde plaatsen in de start van het seizoen zijn de wapenfeiten die op dit moment achter zijn naam staan voor seizoen 2017.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS