Formule 1

Max Verstappen in zeepkistenrace van RedBull; volgas de Cauberg af

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 januari 2015 10:59

Op 16 mei 2015 zal De Cauberg in Valkenburg het decor vormen voor de Nederlandse editie van de Red Bull Zeepkistenrace. ’s Werelds jongste F1-coureur Max Verstappen maakt voor de gelegenheid eenmalig de overstap naar een zelfgebouwd voertuig zónder motor. “Voor mij is dit een thuiswedstrijd, ik hoop vele fans te mogen begroeten op een fantastisch evenement. Ik verheug mij er al enorm op”, aldus de geboren Limburger. Red Bull organiseerde over de hele wereld al meer dan 90 zeepkistenraces.


De eerste editie vond precies 15 jaar geleden plaats in België en heeft sindsdien overal de weg onveilig gemaakt: van Zuid-Afrika tot Australië, van Turijn tot St. Louis en van Jamaica tot Finland. Na ruim 10 jaar afwezigheid keert de Red Bull Zeepkistenrace dit jaar eindelijk weer terug naar Nederland, en hoe…
Voor het eerst zal deze unieke race plaatsvinden op de befaamde Cauberg die met een dalingspercentage van 12% ervoor gaat zorgen dat letterlijk en figuurlijk alle remmen los kunnen! Het parcours waar de ruim 60 zeepkisten in volle vaart van zullen afdalen vraagt het nodige van de coureurs. Het is meer dan 350 meter lang, bevat onder andere een chicane en meerdere jumps.

Deelnemers aan de Red Bull Zeepkistenrace zetten alles op alles om met hun kist de snelste tijd te klokken in deze downhill race, maar snelheid is niets zonder een beetje persoonlijkheid. Daarom beoordeelt de jury teams ook op hun creatie en showmanship.
Vanaf donderdag 15 januari tot en met vrijdag 30 maart 2015 kunnen denkers, doeners en durvers zich inschrijven via de website www.redbullzeepkistenrace.nl. Met een bouwtekening kunnen ze de jury ervan overtuigen dat juist zij een startplek verdienen op 16 mei.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS