Formule 1

Max Verstappen in nieuwe STR ZK1: "Ik heb wat filmpjes met crashes bekeken"

Uitgegeven door Johan Vis • 25 april 2015 08:24

Max Verstappen heeft eerder deze week zijn zeepkist onthuld waarmee hij op 16 mei tijdens de Red Bull Zeepkistenrace gaat deelnemen op de Limburgse Cauberg in Valkenburg. De huidige Toro Rosso-coureur gaat de strijd aan met de rest van het veld in de nieuwe Formule 1-bolide van het Italiaanse team, namelijk de STR ZK1 oftewel Scuderia Toro Rosso Zeepkist 1.



“Ik kijk er naar uit om in deze schitterende kist de strijd aan te gaan met de overige deelnemers”, laat Max Verstappen weten tegenover Verstappen.nl. “Aangezien hij vier wielen en een stuur heeft, denk ik wel een snelle tijd neer te kunnen zetten. Het gaat een spannende race worden, want ik verwacht dat iedereen snel zal zijn, maar ik ben vooral ook heel benieuwd naar de creaties van de andere deelnemers. Ik heb wat filmpjes met crashes bekeken en ik ga het parcours nog wel even vooraf verkennen.”

Dat de nieuwe STR ZK1 geen remmen heeft baart de jonge Verstappen geen zorgen. “Hopelijk is de zeepkist sterk, zodat ik er goed mee kan springen. Maar daar heb ik alle vertrouwen in. Toen ik een jaar of acht à negen was, had ik ook een skelter, dus enige ervaring heb ik wel. Ik weet hoe zo’n ding stuurt, hoewel dat op hoge snelheid door een bocht wel even anders zal zijn. Met een paar sprongen en een bocht over een steil parcours naar beneden, gaat spannend worden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS