Formule 1

Max Verstappen in de wachtkamer: "Hoe competitief is de nieuwe auto en de nieuwe motor?"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 7 februari 2018 08:05

Met de start van seizoen 2018 in de Formule 1 zullen behalve een aantal kleine aanpassingen in de reglementen vooral de ogen gericht zijn op de bolides zelf. Met name de Halo die vanaf dan verplicht is voor alle teams krijgt speciale aandacht. Het systeem moet rondvliegend puin tegenhouden.
Velen hebben een mening, sommigen vinden het geweldig en innovatief, andere verfoeien het. Niki Lauda vond het zelfs "tegen het DNA van F1 ingaan". Gewild of niet, Halo zit erop. Ook voor Max Verstappen, die er nogal gelaten onder is en er niet veel last van lijkt te hebben. Hij vraagt zich wel af hoe de nieuwe auto is.

Formule 1 2017 Max Verstappen


De Halo cockpit-beschermingsring doet in 2018 zijn intrede in de Formule 1, waardoor de auto's zwaarder worden. Een aantal coureurs hebben al gezegd dat ze moeten afvallen. “Bij mij kan er niks meer af! Het is simpel: ik moet gewoon op gewicht blijven”, zei Verstappen op Red Bull.com.

De regels voor volgend seizoen blijven verder vrijwel hetzelfde. Geeft dat je vertrouwen na het sterke eind van 2017? “Ja, we moeten natuurlijk maar afwachten hoe competitief we met de nieuwe auto en motor zijn. Maar als coureur moet je altijd vertrouwen in jezelf hebben, vind ik.”

Overstappen op Ziggo zakelijk, meer snelheid internet en gratis Formule 1! Nú de eerste drie maanden gratis!



Formule 1 met Max Verstappen? Heeft u een eigen bedrijf? Ziggo Zakelijk heeft nú een schitterende aanbieding! Probeer Ziggo Zakelijk Internet Max Pro eerste 3 maanden gratis

Meer informatie? Vraag HIER vrijblijvend Ziggo Zakelijk Direct Advies

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS