Formule 1

Max Verstappen: "Ik race zoals ik altijd heb geracet en of dat nu ouderwets is"

Uitgegeven door Ramon Leenen • 13 december 2016 17:05

Max Verstappen werd de jongste Formule 1 Grand Prix-winnaar ooit (18 jaar en 228 dagen oud was hij op dat moment), toen hij in mei de Spaanse Formule 1 Grand Prix op Barcelona won. Dat gebeurde tijdens wat pas zijn 24e Formule 1-start was. Het gold uiteraard als het meest opzienbarende, maar zeker niet het enige hoogtepunt van 2016 voor de eerste 'tiener'-racewinnaar van de sport. Verstappen heeft voor heel wat opschudding gezorgd op weg naar zijn vijfde plaats in het eindklassement van de Formule 1, met zeven top-drie-finishes, die vooral met zijn felle en spectaculaire stijl van inhalen, werden behaald.


Hij veroorzaakte heel wat onenigheid met het verdedigen tijdens de Belgische GP en in Hongarije. "Het was nooit mijn bedoeling om gericht controversieel op enigerlei wijze of vorm te zijn", aldus Verstappen. "Ik race op de best mogelijke manier binnen mijn vermogen, dat is alles. Maar natuurlijk, ik vecht ook voor posities, of het nu is om te verdedigen of om aan te vallen. Zo ben ik nu eenmaal. Er is echt nooit een moment geweest dat ik ben gaan zitten en opeens dacht: 'Nou, ik wil nu wel eens de meest besproken bestuurder op de grid worden."

Op het FIA “postseason awards”-banket werd Verstappen geëerd voor “Actie van het Jaar” vanwege zijn magnifieke inhaalactie van de Mercedes van Nico Rosberg in Brazilië. Het betekende de derde achtereenvolgende dergelijke award voor Verstappen. Eerder won hij in 2015 voor een inhaalactie van Felipe Nasr tijdens de Belgische GP. En in 2014 veroverde hij deze prestigieuze prijs voor een schitterende inhaalactie tijdens de laatste ronde van de F3-race in Italië.

Verstappen wordt al vergeleken met voormalig kampioenen Michael Schumacher en Ayrton Senna, maar daar moet Verstappen om lachen: "Ik race zoals ik altijd heb geracet en of dat nu ouderwets is of meer van de nieuwe generatie, ik heb geen idee. Het is gewoon hoe ik ben en niet iets dat ik heb geleerd door de jaren heen door het kopiëren van iemand anders. Ik ben gewoon mezelf.”

Heb je ze al? Lot voor de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS