Formule 1

Max Verstappen heeft liever de kenmerken van Senna dan die van Schumi: "Elke race beter"

Uitgegeven door Alfred Bakker • 29 oktober 2016 07:37

MEXICO CITY - De agressieve rijstijl van Max Verstappen heeft de afgelopen twee seizoenen al tot de nodige ophef geleid. Vorig weekeinde culmineerde die in een aanpassing van een regel over defensief rijden in het FIA-reglement. Rijders mogen tijdens een remactie niet meer van hun lijn wijken. In de paddock staat de aanpassing van die regel nu bekend als de 'Verstappenregel'.



Evengoed blijft de Nederlander van Red Bull Racing bij zijn standpunt: "Ik ga mijn rijstijl niet veranderen", zei hij in Mexico City waar dit weekeinde de Grand Prix van Mexico wordt verreden. Zijn manier van doen wordt vergeleken met Ayrton Senna en Michael Schumacher. Verstappen: "Ik mag wellicht wat kenmerken van Schumacher hebben, ik zie mijn manier van rijden meer als die van Senna of Lewis. Maar ik hoop dat ik de beste kenmerken van alle drie in me draag. Ik heb nog steeds een boel mogelijkheden tot verbetering. Elke race, elk jaar, word ik beter."

Alle Formule 1-races met Max Verstappen zijn rechtstreeks te volgen via Ziggo Sport, de gratis sportzender voor alle Ziggo klanten op kanaal 14.!

Stap over op Ziggo en mis niets van de Formule 1: Nú met GRATIS Tablet bij Alles-in-1. kijk HIER vrijblijvend voor meer info!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS