Formule 1

Max Verstappen had meer last van Massa dan van Alonso: "Het was niet ideaal, maar.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 oktober 2017 07:35 • Print artikel

Max Verstappen zat tijdens de Formule 1 Grand Prix van Japan in de nek te hijgen van Lewis Hamilton. De Nederlander vroeg aan Red Bull of hij nog de ruimte kreeg om een poging te wagen bij zijn concurrent, maar het verkeer gooide roet in het eten bij de F1-coureur. Toch denkt de jongeling niet dat er een echte kans in het verschiet lag op de overwinning.

Formue 1 2017 Max Verstappen


“Ik kon zien dat Lewis zijn banden managede, met verkeer, leek het lastig voor hem om in vergelijking met mij, om de andere auto’s te volgen”, legde Verstappen aan ESPN uit. “Wanneer je het gat dicht, verlies je downforce. Ik kon hem niet echt aanvallen, maar ik probeerde het.”

Het leek dat Fernando Alonso de Red Bull-coureur ophield, maar toch zat daar volgens hem niet het grootste probleem. “Het hielp niet, maar het was meer in de laatste ronde met Massa”, vertelt de Limburger. “Maar ik denk niet dat ik aan Lewis voorbij kon, ik kon dichtbij komen. Het was niet ideaal, maar het had geen verschil gemaakt.”

In de openingsfase leek Verstappen het tempo op de zachte band niet te kunnen volgend ten opzichte van Hamilton. De wissel van compound bij de pitstop leek wel in het voordeel van de Nederlander te werken. “Toen ik voorbij Seb ging, kon ik mijn ding doen. De eerste stint was goed. Lewis was een beetje sneller en toen op de zachte band hadden we een betere balans. Ik wilde niet te dicht op hem komen te zitten, voor het geval dat ik mijn voorbanden verknalde, want ik had ze aan het einde nodig”, aldus Verstappen.

Laatste dag! Vergeet de trekking van de Staatsloterij niet. Tot 18.00 u voor je lot!


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS