Formule 1

Max Verstappen ging top, maar legt uit wat er mis ging: "Het kostte wat tijd om die te vervangen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 maart 2018 19:25

Max Verstappen beet vandaag het spits af op de eerste testdag van de tweede Pre-season testweek. Op het Circuit van Barcelona legde Verstappen maar liefst 130 ronden af. Dat was opgeteld bijna twee Grand Prix-afstanden. De Aston Martin Red Bull Racing-coureur klokte met 1:20.649 de derde tijd van de dag, op twee tienden van Sebastian Vettel in de Ferrari en vijf honderdsten achter Mercedes-coureur Valtteri Bottas. Halverwege de middag viel de Red Bull RB14 stil. “We hadden een klein probleem met de accu. Het kostte wat tijd om die te vervangen, maar daarna was alles weer prima”, verklaarde Verstappen.

Max Verstappen

“We hebben veel ronden gereden, dat is het belangrijkste. Daarmee maken we kilometers, ervaren we hoe de auto zich gedraagt en leren we deze beter kennen. Het gevoel met de auto is goed. Je weet natuurlijk niet wat de anderen voor programma hebben, dus we moeten tot Melbourne wachten om te zien waar we staan.”

In vergelijking met 2017 is er veel verandert aan de auto. Toch is het door externe omstandigheden zoals een nieuwe asfaltlaag op het Catalaanse circuit moeilijk te vergelijken. “Dat is lastig te zeggen, vanwege het nieuwe asfalt en de nieuwe banden. Dat verandert de manier van rijden en heeft invloed op de hele auto. Het voelt goed aan. De auto is zeker sneller dan vorig jaar, dat is positief.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS