Formule 1

Max Verstappen en het gemis van kwali-modus: "Ik verlies heel veel op het rechte stuk! Meer dan verwacht!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 april 2018 08:16 • Print artikel

SHANGHAI - Max Verstappen reed zaterdag een redelijke kwalificatie voor de Grand Prix van China die resulteerde in de vijfde tijd. Wat de Nederlander van Red Bull Racing vooral opviel was de snelheid van Ferrari en het grote gat tussen de rode bolides en zijn RB14. Met de vijfde tijd kon Verstappen zijn crash tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein van een week eerder achter zicht laten. Dat soort dingen vergeet je niet, maar dat moet je gebruiken in positieve zin", zei hij na afloop van de kwalificatie in Shanghai tegen Ziggo Sport over zijn crash van een week eerder.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix China

"Dat hebben we gewoon geprobeerd vandaag. Naar omstandigheden hebben we er het beste uitgehaald. We verliezen heel veel op het rechte stuk. Het is iets meer dan verwacht. In de kwalificatie schroeven ze de motor op en dan hebben we gewoon geen kans. En dan van onze kant zijn we het hele weekend qua vermogen niet top. Bij de limiter waren er problemen.

Dat probleem leek op het probleem dat Red Bull vorig seizoen in Baku had tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Ze wisten daar wat het was in de kwalificatie en in de training. Voor mijn gevoel is het ongeveer hetzelfde. Daardoor is de motor niet stuk gegaan in Baku. Dat was weer wat anders. Dat soort dingen kunnen ze wel oplossen, maar het zit in de software en dat kun je na de kwalificatie niet meer aanpassen.

Tijdens de kwalificatie bleek het gat naar Ferrari erg groot. Op de n of andere manier gaan ze enorm hard op het rechte stuk. Ook ten opzichte van de Mercedessen. Het is gewoon enorm. En een goede auto, natuurlijk. Als je die samen hebt, dan kun je zon kwalificaties rijden.

Verstappen verwacht wat meer in de melk te brokkelen hebben tijdens de race morgen. We starten op de ultrasoftbanden. Ik denk dat we in de race sowieso dichterbij zitten. Of het genoeg zal zijn, weet ik niet als je kijkt naar de kwalificatie. Maar we gaan het proberen. De racepace was ok, maar het weer en de ook wind is redelijk omgeslagen. Dat is hetzelfde voor morgen. Dat heeft ons de balans helemaal doen omgooien ten opzichte van gisteren dus dan is het altijd een beetje lastig te zeggen hoe het dan in de race zal gaan. We gaan het zien.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS