Formule 1

Max Verstappen en de relatie met Sebastian Vettel: "veel kou uit de lucht, en dat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 november 2016 07:25

Max Verstappen richt zich tijdens de finale van het wereldkampioenschap Formule 1 op de vierde positie. De Red Bull-coureur staat op dit moment op de vijfde positie en heeft vijf punten achterstand op Sebastian Vettel. De derde plaats ligt niet meer in de mogelijkheden, omdat deze al door teamgenoot Daniel Ricciardo is veiliggesteld. Verstappen heeft hiervoor een simpel doel: ‘De Red Bull-coureurs moeten voor de beide Ferrari’s eindigen’.



“Ik ga gewoon proberen een erg goed resultaat te behalen”, vertelt de Limburger tijdens een live Facebook-sessie van Hisense. “Ik ben nog aan het vechten voor de vierde plek in het kampioenschap, dus hopelijk kunnen we daarvoor gaan. Hopelijk past de baan bij de auto. We moeten het afwachten en zien hoe het uitpakt, maar ik heb vertrouwen.” Max Verstappen richt zich op Sebastian Vettel, waarmee hij eerder dit jaar al een aantal aanvaringen had. Toch zegt de tiener een goede relatie met de Ferrari-coureur te hebben.

“We hadden een een telefoongesprek (na Mexico) en ik denk dat we veel kou uit de lucht gehaald hebben en dat was goed. Ik denk dat de relatie goed is, geen problemen daar. Nee, absoluut niet. Uiteindelijk zijn we coureurs, dus stappen we daar snel overheen”, zegt de coureur over zijn relatie met de Duitser. Sinds de Grand Prix van Barcelona is Verstappen de jongste Grand Prix-winnaar ooit, maar Vettel is nog de jongste wereldkampioen met een leeftijd van 23 jaar. Wanneer de Limburger wordt gevraagd of hij het breken van andere records tot doel heeft gezegd, vertelt hij daar niet stil bij staan.

“Nee, absoluut niet. Ik wacht het af en ga het zien. Je moet ook wat geluk hebben, je moet in de juiste auto zitten om dat te bereiken. Dus ik moet wachten en gaan zien wat er in de toekomst gebeurt, ik probeer en doe elk jaar en iedere race de best mogelijke job”, besluit de Limburger.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS