Formule 1

Max Verstappen en de 'liefde' voor Eau Rouge: "Erg mooi als de auto het asfalt raakt en erg licht wordt op de heuvel"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 24 augustus 2017 07:01

Nu eindelijk de zomervakantie voorbij is voor velen, is ook de Formule 1 weer klaar om aan de slag te gaan. Max Verstappen is blij dat hij weer aan het werk mag in de RB13 aanstaand weekend voor de Grand Prix van België. En om dan direct op Circuit Francorchamps begroet te worden door vele tienduizenden fans uitgedost in oranje is natuurlijk lekker thuiskomen.

Formule 1 2017 Max Verstappen


“Ik kan niet wachten om dit jaar naar Spa te gaan. Ik hou gewoon van het circuit en het zal mooi zijn om zoveel oranjefans naast de baan te zien. Spa is mijn favoriete circuit op de kalender. Je moet alles perfect krijgen, maar als je een goede ronde rijdt, geeft dat veel voldoening. Er is een goede ‘flow’ met veel snelle bochten. Natuurlijk is het beste stuk de Eau Rouge, waar je de heuvel op gaat, ook al is het met de hedendaagse Formule 1-auto’s makkelijk vol gas. Het is nog steeds erg mooi als de onderkant van de auto het asfalt raakt en de auto erg licht wordt bovenaan de heuvel. Dit jaar zal het met de nieuwe auto’s overal een beetje sneller gaan, wat zeker nog uitdagender en nog leuker zal zijn.”

“Het voelt absoluut aan als een thuisrace voor mij, omdat het dichtbij de grens is en omdat er nu geen Nederlandse Grand Prix is, komen er veel Nederlandse fans naar de race. Vorig jaar waren er al heel veel oranje t-shirts en vlaggen rondom de baan, wat erg mooi was om te zien en dat maakt het nog specialer.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS