Formule 1

Max Verstappen de snelste in zijn RB13 met redelijk productief eerste uur

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 februari 2017 09:17

MONTMELO - Max Verstappen kende tijdens zijn eerste uur in de RB13 een probleemloze sessie. De Nederlander van Red Bull Racing legde op het circuit van Montmeló nabij Barcelona tot dusver acht ronden af. Opvallend daarbij was het grote sensorrek waarmee hij over het Spaanse circuit raasde. Desondanks reed hij op softbanden de snelste tijd van het eerste uur: 1.24,794.

Max Verstappen F1


De negentienjarige enkelvoudig Grand Prix-winnaar kende zo een veel beter begin dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo gisteren. De Australiër kwam maandag niet verder dan vier ronden. Hij moest zijn bolide aan de kant parkeren vanwege een sensorprobleem en verscheen de rest van de ochtend niet meer op de baan.

Waar Red Bull tot dusver dus probleemloos in de rondte raast, heeft McLaren opnieuw problemen met zijn MCL32. De Belg Stoffel Vandoorne kwam tijdens het eerste uur tot vijf ronden. Dat was in ieder geval al vier meer dan zijn teamgenoot Fernando Alonso een dag eerder. Die was genoodzaakt zijn sessie na één ronde te schamelen vanwege een olieprobleem. Dat bleek later te maken te hebben met de vorm van de olietank van de bolide. Overigens was het oponthoud in de pitbox bij de Britse renstal niet heel lang. Vandoorne kon even later terug de baan op.

Formule 1-debutant Lance Stroll legde tot dusver de meeste ronden af. Ook bij titelhouder Mercedes en mogelijke titelkandidaat Ferrari waren er in het eerste uur weinig bijzonderheden. Opvallend was wel de dubbele T-vleugel die Mercedes op de motorkap had gemonteerd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS