Formule 1

Max Verstappen blijft rustig na zeperd in Spanje: "Soms heb je wat geluk nodig"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 mei 2017 06:45 • Print artikel

Max Verstappen was in Spanje een van de twee coureurs die werd geëlimineerd door Valtteri Bottas. De Nederlander koos voor de buitenkant om de F1-bolides van de Finnen Bottas en Raikkonen voorbij te gaan. De twee landgenoten raakten elkaar en vervolgens was ook de Limburger het haasje. Een gebroken ophanging zorgde ervoor dat hij de Grand Prix van Spanje vroegtijdig moest verlaten.

Formule 1 2017 Max Verstappen


“Een ongelukkige start van de race zorgde er voor dat het snel eindigde”, aldus de Red Bull-coureur tegen The Checkered Flag. “Ik probeerde er via de buitenkant omheen te komen, omdat er genoeg ruimte was. Als Valtteri Kimi niet geraakt had, hadden we genoeg ruimte gehad om door die bocht te komen. Door het contact betekende het dat Kimi de controle verloor en tegen mij aan botste, maar het was niet zijn fout.” Het was namelijk een kleine tik op het achterwiel van de Ferrari die er voor zorgde dat Raikkonen vervolgens weer tegen Verstappen botste.

“Soms heb je wat geluk nodig, zoals vorig jaar. Soms heb je dat niet zoals je dit jaar kon zien”, reageert Verstappen kalm. De enige frustratie die er bij de Red Bull-coureur was, dat hij zijn race niet kon vervolgen. “En dat was zonde omdat ik denk dat we dit weekend met de upgrade lol hadden kunnen hebben en een goed resultaat konden behalen.” De coureur heeft zijn focus echter alweer gericht op de volgende race in Monaco.

“Na een onfortuinlijke race voor mij, is het belangrijk om focus te hebben en vooruit te kijken naar Monaco. Ik hoop dat we door kunnen gaan met verbeteren en daar een goed gevecht kunnen hebben”, aldus Verstappen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS