Formule 1

Max Verstappen blij met de banden: "Ik weet niet wat Pirelli heeft veranderd"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 april 2017 10:30

SHANGHAI - Max Verstappen heeft geen problemen met de natweerbanden van Pirelli. Dat zei de Formule 1-coureur van Red Bull Racing vrijdag op het Shanghai International Circuit. Voor de Grand Prix van zondag wordt regen voorspeld.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix China


Door aanhoudende mist werd vrijdag tijdens de eerste vrije training nauwelijks gereden, tijdens de tweede vrije training was er zelfs helemaal geen actie op de baan en werd de sessie voortijdig beëindigd. Verstappen kwam tijdens de eerste training tot het schamele aantal van vier rondes en slaagde er op de intermediate-band in de snelste tijd te klokken.

Pirelli's regenbanden moeten hun voordoop nog beleven ondanks pogingen om tijdens de wintertest de baan onder water te zetten. Maar Verstappen zei een positief verschil te hebben gemerkt tijdens zijn rondjes op de intermediate-band op vrijdag. "Ik heb alleen nog maar op de intermediates gereden, maar ze zijn behoorlijk goed", zei hij. "Een stuk beter dan tijdens de wintertests. Ik weet niet wat Pirelli heeft veranderd of dat ze hetzelfde zijn maar dat het gewoon aan de baan ligt. Ik weet het niet. Maar ze zijn ok, heb nergens over te klagen."

Het feit dat hij tot slechts vier rondjes kwam in twee vrije trainingen, was voor de negentienjarige Nederlander geen reden om zich zorgen te maken over de setup van zijn RB13 voor de kwalificatie. "In Melbourne heb ik niet veel meer gereden. We proberen gewoon de best mogelijke setup te vinden. En de omstandigheden zijn hetzelfde voor iedereen."

"Tijdens de training van morgen zal het heel druk worden. Maar dat is goed voor de fans omdat er dan veel te zien is, wat vandaag bepaald niet het geval was. Daarna zullen we wel zien hoe het gaat tijdens de kwalificatie."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS