Formule 1

Max Verstappen: "Als ik dat in Nederland had gedaan, zouden ze me neergeschoten hebben"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 juli 2017 02:12 • Print artikel

SILVERSTONE - Volgens Max Verstappen zouden Nederlandse Formule 1-supporters hem 'neer hebben geschoten als hij een fan-event in zijn thuisland had overgeslagen zoals Lewis Hamilton deed aan de vooravond van de Grand Prix van Groot-BrittanniŽ. Dat zei de coureur van Red Bull Racing met een knipoog voorafgaand aan de race in Engeland.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Groot-BritanniŽ


Hamilton verdedigde in de paddock van het circuit van Silverstone zijn beslissing om woensdag F1 Live in Londen te missen, een evenement dat door de negentien overige F1-coureurs wel werd bijgewoond.

De Mercedes-coureur zei dat hij na de Oostenrijkse Grand Prix op de Red Bull Ring behoefte had aan een korte break, hetgeen Verstappen begreep. De 19-jarige Nederlander stelde echter ook dat het bijwonen van dit soort fan-evenementen belangrijk is voor rijders, of ze uit het land waar het evenement plaatsvindt komen of niet.

"Vanuit Lewis' perspectief bezien: als hij vakantie wil, moet hij een vakantie nemen", zei Verstappen in Silverstone. "Als het hem sneller maakt, moet hij dat doen. Maar natuurlijk zouden de Engelse fans hem graag hebben gezien. Als ik dat in Nederland had gedaan, zouden ze mij hebben neergeschoten."

"Het was een geweldig evenement, veel mensen kwamen erop af en we hebben wat donuts gedaan, hoewel het niet was toegestaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS