Formule 1

Max- en Lance-criticaster Jacques Villeneuve niet welkom bij Williams F1

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 juli 2017 15:01 • Print artikel

SILVERSTONE - Er hangt een feestelijke sfeer bij Formule 1-team Williams deze week vanwege zijn veertigjarige bestaan. Het is ook twintig jaar geleden dat Jacques Villeneuve de honderdste overwinning boekte. Dat deed hij op het circuit van Silverstone, waar vandaag de Grand Prix van Groot-Brittannië wordt gehouden. Maar de Canadees is deze week niet welkom in het motorhome van het team.

Jacques Villeneuve Grand Prix Groot-Brittannië Williams


Villeneuve, die in 1997 de tot dusver laatste wereldtitel van de renstal behaalde, werd door plaatsvervangend teambaas Claire Williams verbannen nadat hij Lance Stroll 'één van de slechtste rookies in de geschiedenis van de Formule 1' had genoemd.

Twee mensen die door Williams wel met open armen werden verwelkomd, zijn Daniel Fenton en John Monks. De vrienden uit Leamington Spa wonnen een wedstrijd om in de Williams-garage te slapen aan de vooravond van de race van vandaag. Daniel (30) en John (31) brachten zaterdagavond slapend door tussen de auto's van Felipe Massa en Lance Stroll in een speciaal ingerichte slaapkamer.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS